Sejarah gojekGentho

Bertepatan dengan gebyar setahun gojekGentho (19 Januari 2011 - 19 Januari 2012) aku pengen crito sejarah terjadinya gojekGentho. Tapi sakdurunge aku crito, aku arep mengucapkan bermilyar-milyar terimakasih dinggo koe kabaeh poro followers twitterku, followers blog, dan juga para pelanggan & pembaca setia blogku. Apalah arti gojekGentho tanpa kalian semua, eaa macak drama hahaha. Sing jelas aku angkat topi atas apresiasi kalian semua selama ini, arep angkat besi barang jane, tur aku wedi ndak engko direkrut dadi atlit lak malah ra sempet ngetwit hahaha.

Apresiasi seko koe kabeh kui ibarat geni sing marai semangatku umup terus dinggo berkreatifitas, meskipun sok-sok koe do marai aku meres utek dinggo golek bahan-bahan anyar hahaha. Tur ra masalah, ide kadang kudu diparani, nek mung tunggu ngebrok ndak njuk utekku kurang lincah hahaha. Sing jelas, koe kabeh ki juga ngangeni, eaa macak drama meneh hahaha. Sedino ra gojekan karo koe kabeh ki rasane koyo bebelen hahaha.

Ok langsung wae, sesuai judul maka pada kesempatan kali ini aku arep crito sejarah berdirinya gojekGentho. Selamat membaca...

Ide dan Gagasan
Awalnya, gojekGentho digagas oleh 4 orang pemuda selo sing lagi ngumpul. Ngobrol ngalor ngidul ra cetho sinambi do dolanan Twitter e dewe-dewe. Ra kroso obrolan kui mau meruncing mbahas Twitter sing saiki wes dadi koyo cemilan, do mbahas Twitter ngetan ngulon dan mak jegagig tiba-tiba muncul ide "Yo, iseng gawe akun twiter soal-soal boso Jowo, tur pitakone sing luwih luas, nek perlu nganggo misuh-misuh barang :))" Tanpo kakehan ba bi bu lan sa si su, langsung saat itu juga kita gawe akun Twitter dengan nama "soalGentho".

Perjuangan
Sejak hari itu, perjuangan demi perjuangan dilakukan untuk mengenalkan soalGentho kepada khalayak ramai dengan berbagai metode. Cara demi cara ditempuh agar soalGentho semakin menyebar. Soal demi soal dilayangkan dan batre HP pun menjadi korban, dadi luwih cepet entek mergo ketambahan ngingu soalGentho hahaha. Asshh skip wae yo iki? ngopo yoan mbahas iki barang ki wah jaaaan hahaha

Admin
Maune soalGentho kui dkendalikan oleh 2 orang dari 4 orang pemuda itu tadi. Njuk neng tengah ndalan tambah konco 1 meneh sing melu ngadmin, maka jadilah kroyokan wong 3 sing ngopeni soalGentho. Tapi, seiring waktu yang berlalu, seiring ababmu yang tambah mambu, kondisi kui mau ora bertahan lama, sangat sebentar, karena akhirnya 2 admin (termasuk sing admin anyar kui mau) dari 3 admin tersebut mohon ijin mengistirahatkan diri. Ora mergo opo-opo, ora mergo pecah koyo personil band atau grup lawak, tapi yo mergo mereka nduwe kesibukan liyane sing ora iso disambi. Maka, mulai saat itu hanya bersisa 1 orang admin sing bertahan mengarungi samudera Twitter dengamu sampai saat ini, sing akhire nganti iso ngetik iki dinggo koe kabeh hahahahaaa. Dan aku juga lah sing ngerubah jeneng soalGentho menjadi gojekGentho.
Lalu siapa gerangan mas admin ini? dan kenopo kok soalGentho ganti wujud dadi gojekGentho? Monggo dilanjutke mocone...


Dari soalGentho ke gojekGentho
Seiring berjalannya waktu, dan seiring para pasangan sing do pegatan, aku suwe-suwe bosen nek akun Twitter iki isine mung pertanyaan tok. Maka aku memutuskan untuk mengganti nama soalGentho menjadi gojekGentho, supoyo aku iso obah luwih bebas dan akun Twtitter iki ora mung identik karo pertanyaan-pertanyaan satu arah tok. Juga supoyo aku iso ngetwit macem-macem dan luwih komunikatif karo followersku. Dan tentu saja ben aku tetep iso misuh tapi ora gawe nesu sopo-sopo karena konsepnya semakin jelas bahwa akun Twitter ini adalah gojekan!

Kapan tepatnya soalgentho ganti rupo dadi gojekGentho? nah kui aku lali haha. Tapi sing jelas seiring perubahan nama tersebut aku juga pengen mengusung pesan bahwa tidak semua gentho kui selalu identik karo hal-hal sing negatif, kriminal, kasar, arogan dan lain-lain sing elek sing selama iki uwong pikirkan. Aku pengen menunjukkan bahwa gentho kui juga iso positif dan kreatif dengan caranya sendiri. Dan aku juga sekali lagi pengen menegaskan bahwa akun Twitter iki hanyalah gojekan belaka, dadi rasah serius-serius koyo studi kasus, opo meneh nganti nesu tenanan waaah ngisin-isinke hahaha. Karena aku hanyalah gentho yang bergojek, maka rasah ribut rasah gegeran sing penting gayeng podo gojekan eaa seeer...

Nah, dadi nek sing ket mau bertanya-tanya kok awal-awal mau aku malah nyebut-nyebut & mbahas soalGentho, saiki pertanyaanmu wes kejawab hehe. Tur nek sing followers lawas & setia, mesti wes ngerti sebab dan abab kenopo soalGentho ganti rai dadi gojekGentho, bahkan pasti ngerti kejadiane, maka dari itu saya mengucapkan selamat! kalian adalah saksi sejarah hahaha.

Timbul Tenggelamnya gojekGentho
Jenenge wong urip kui mesti ono masalah, begitu juga dengan gojekGentho sing neng tengah ndalan juga mengalami kendala. Aku sebagai admin juga sempet disibukkan oleh urusan negara yang tidak bisa tak tinggalkan, mengurusi ini itu supaya negara ini tetap kondusif, tur kalimat sing lagi wae tok woco kui mau aku ngapusi hahahaaa. Intine, neng tengah ndalan ki gojekGentho iki juga sempat vakum lumayan suwe, karena aku dewe yo ndilalah nduwe kesibukan sing pas kae memaksa aku untuk memberikan wektuku luwih akeh dinggo gaweanku mbangane dinggo gojekGentho. Galau jane, lha followers wes soyo akeh, gojekan wes soyo rame, dan bagian tergalau ki ketika digoleki & ditekoni followers kenopo kok aku ra tau njedul, eaaa drama thooo haha. Ha tur piye yo, lha pas kui angger aku arep nyekel gojekGentho ki wes kalah karo racun sing jenenge ngantuk, kesel lan pegel hahaha.

Singkat crita, tiba pada hari dimana aku mulai nguripke meneh gojekGentho iki, menyapa kembali para follower, tanya jawab meneh, gojekan meneh dan tentu saja pisuh-pisuhan meneh juga hihi. Lha iki, iki ki sing tak arani nostalgia, sumringah banget aku iso sopo aruh meneh karo followers neng Twitter, rasane mak nyeeesss koyo nek bar nembak cah wedok njuk ditompo, koyo menang lotre sing tukune nganggo duite kancane hahaha.

Setelah kui, ora nyongko followers soyo rame berdatangan, soyo gayeng le gojekan, dan hal kui sebisa mungkin tak imbangi dengan aku melakukan inovasi-inovasi disana-sini dalam mengetwit, termasuk mulai sok nganggo boso Indonesia & Inggris cap waton hahaha, wuelok! meskipun yo tetep sok buntu hahaha. Terus juga aku nduwe ide bahwa gojekGentho kudu gawe terobosan, dan ide kui mau tak eksekusi dengan gawe Blog & Facebook Fanpage gojekGentho untuk memberi lebih banyak ruang dan keragaman hehe. Maka jadilah tak gawe Facebook dan Blog gojekGentho kui mau.

Dengan sangu nekat dan bantuan mbah google, aku sinau gawe & sinau ngeblog, kabeh tak mulai seko enol puthul sampai akhire aku lumayan paham lah ra ketang sithik, makane tampilan maksimal Blog gojekGentho sementara iki yo lagi iso koyo ngene hahaha. Tur ora nyongko kui mau ternyata mendapat respon sing top seko koe kabeh, Blog gojekGentho ki sampai saat ini belum genap 3 bulan tapi pembacane wes 45.282 orang pas aku lagi ngetik iki, matur nuwun lhooo. Nek Facebook pancen ora sebanter Twitter & Blog, soale nek Facebook cen aku sok ra kober update hihihi sori, tapi tenang kui tetep tak openi dan nuwun meneh lhooo respon kalian neng kono juga apik hehe.

Siapa Gerangan Mas Admin gojekGentho?
Aku ROBOCOP hahahahhahaaa...

Nah, ngono kui tho kurang luwih sejarah berdirinya gojekGentho. Kisah iki tak tulis berdasarkan banyaknya permintaan seko poro followers sing pengen ngerti sejarahe gojekGentho. Dan di kesempatan ini aku juga sisan pengen ngenalke logo anyarku kui, piye? mbois banget to? hahaha.
Ok sampai disini dulu, mugo-mugo tulisan iki berkenan & manfaat bagimu. Ojo lali komen & sampai ketemu lagi di crita-crita selanjutnya yo.
Salam dan ojo lali sebarke! Nuwun.

24 comments:

  1. perjuanganmu apek su...pokokmen tetep nge-tweet sek adasudu badajidingadan..

    ReplyDelete
  2. yanadhe mahendra (@yanadheem)January 20, 2012 at 5:19 PM

    aslimu selo to tho?

    ReplyDelete
  3. maju terus thoo :p
    mesti admine pengangguran ahahahah xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha yo ora, ngurusi segala macam ngene kok tok onekke nganggur ki lho haha

      Delete
  4. koyone ngerti ki aku ro wong-wong selo ki :D
    apek tho, lanjutkan :)

    ReplyDelete
  5. mataku mah bruwet tho go moco,jebuLe ono sjrah e brng,kyo dinosauroz wae,hhhhh

    ReplyDelete
  6. ayo dadekne boso jowo dadi boso nasional, ben kabeh iso podo misuh asu ahahha

    ReplyDelete
  7. soale gentho ki jomblo, ra enek sik dijak sms an, pulsane nganggur akeh bgt, dadine nggo twitteran, asline tetep bocah sepi kemaki :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha wah iki pelecehan berlipat ganda iki wedhius.

      Delete
  8. wahaha tho..
    kowe cen atlit!!
    atlit cangkem kelas berat tenan, hahaha..
    ngeneki mesti kurang saka 2 tahun kowe wes gawe buku iki..hahaha
    ndang diterbitke, ndang tagtuku tho!
    monggo mampir blogku tho.. lapak-kaos.blogspot.com..
    didolani yaa..nggo penglarisan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha cen aku wes tau ditawani mlebu Timnas, tur aku luwih milih ngetwit haha.
      Sip amin nuwun, engko pasti aku dolan neng blogmu.

      Delete
  9. Apek tenan :D mbak yayuk e ndobos ra tho ? ahhaha selamat berjuang yo tho :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha iki mesti followers lawas iki, ketoro ngerti mbak Yayuk barang haha. Mbak Yayuk kui mung fiksi hehe :D
      Sip nuwun!

      Delete
  10. mbok raimu ki di ketokke tho !! ndelik wae

    ReplyDelete
  11. mas gentho super hero...!pengusir galao ...
    mbok jajal ndeok rupamu mas tho,tak yakin mesti wonge ra ganteng to *eh

    ReplyDelete
  12. robocop edhannn.... lanjutkan kreasimu ndes... (y)

    ReplyDelete
  13. salut kagem Gojek Gentho...aku awale ngeri seka kancaku tho, nek @gojekGentho kuwi lucu gayeng..bareng tak follow, pancen gayeng tenan...semangat berkarya tho,..salam kagem sederek-sederek Jogjakarta.. sala kenal tho, aku Sri Rejeki saking solo... muga tetp dadi sedulur salawase ya tho...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha joss tho, matur nuwun. Salam salim juga kagem dulur2 Solo yoo...

      Delete
  14. seneng mocone, makaciu ^^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...